Ελευθέριος Αργυρόπουλος
ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Ο Ελευθέριος μέτρησε το δείκτη νοημοσύνης του για πρώτη φορά το 1988 όταν έλαβε τη βαθμολογία 156 από 160 στην εξέταση της προοδευτικής κλίμακας πινάκων. Ο Δρ. Αναστάσιος Σταλίκας, επικεφαλής της αθλητικής ψυχολογίας του εργομετρικού κέντρου Αθηνών, του ξαναμέτρησε τον δείκτη νοημοσύνης το 1993 ανεξάρτητα από την προηγούμενη εξέταση και τον βαθμολόγησε με 158 από 160. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δρ. Σταλίκας κατέγραψε υψηλά επίπεδα συγκεντρώσεως ακόμα και μετά από κόπωση μίας ώρας δρόμου αντοχής.

Ο Ελευθέριος αποφοίτησε από το πανεπιστήμιον Northeastern της Βοστώνης των ΗΠΑ και έλαβε το δίπλωμά του στα μαθηματικά στις 10-9-2002. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε τρία έτη αντί των πέντε που ήταν η κανονική διάρκεια σπουδών. Από τον Ιούνιο του έτους 1986 έως τον Δεκέμβριο του 1997, εργαζόμενος επάνω στο τελευταίο θεώρημα του Γάλλου μαθηματικού Fermat, ανακάλυψε 525 διαφορετικές αποδείξεις του πυθαγορείου θεωρήματος και κατά το έτος 2002 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Northeastern University της Βοστώνης παραδίδοντας ως πτυχιακή εργασία τρεις σημαντικές μαθηματικές εργασίες σχετικές με την θεωρία αριθμών, την γραμμική άλγεβρα, και την ευκλείδειο γεωμετρία. Οι εργασίες αυτές ήταν η απόδειξις του τελευταίου θεωρήματος του Fermat για την περίπτωση των αρτίων εκθετών, η ανακάλυψις ενός νέου τύπου υπολογισμού οριζουσών τετραγωνικών πινάκων και η γενίκευσις του θεωρήματος του σημείου των Fermat Torricelli. Επίσης, το ίδιο έτος, ολοκλήρωσε και παρέδωσε στο πανεπιστήμιον Northeastern μία εργασία σχετικά με την φυσική, όπου ανέπτυξε μία νέα μέθοδο για τεθεί σε γήινη τροχιά ένας δορυφόρος. Από το 1986 ο Ελευθέριος ανακάλυψε ότι έχει κάποιες ειδικές ικανότητες μνήμης. Από τότε έχει απομνημονεύσει τα πρώτα 1000 ψηφία του π, όλους τους γνωστούς τελείους αριθμούς και άλλες μαθηματικές σταθερές. Το 1997 υπό την επίβλεψη του Δρ. Αναστασίου Σταλίκα, έγραψε από μνήμης τα πρώτα 1000 δεκαδικά ψηφία του π στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το οποίον είναι πανελλήνιο ρεκόρ.

Μουσική σύνθεση

Ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος είχε την πρώτη του επαφή με τα πλήκτρα του πιάνου στην ηλικία των δώδεκα ετών. Αν και ο ίδιος λέει ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονικόν όργανον, που να μπορεί να αναπαράγει τέλεια την πραγματική συχνότητα του πιάνου, σταδιακά το όργανον το οποίον σαγήνεψε την ψυχή του ήταν το συνθεσάιζερ. Έχει συνθέσει τρία μουσικά έργα (CD) με τίτλους «Μαραθωνοδρόμος» (1994), «Το φως του Απόλλωνος» (2001) και «Πυθαγόρας» (2005). Κάθε ένα από τα μουσικά του έργα, αποτελείται από δώδεκα μουσικά κομμάτια.

Τρέξιμο

Ο Ελευθέριος άρχισε να ασχολείται με τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων από την ηλικία των δεκατεσσάρων. Από τότε έχει τρέξει και τερματίσει σε περισσότερους από 40 Μαραθωνίους και 20 Υπερμαραθωνίους με μεγαλύτερη απόσταση αυτή την Δελφών - Αθηνών (170 km) σε χρόνο 20h: 33’ : 14’’ στις 11-12 Απριλίου 1998. Το ατομικό του ρεκόρ στο Μαραθώνιο είναι 2h: 41’ :08’’ από το 1994. Έχει κερδίσει τον Υπερμαραθώνιον Αγώνα Αττικός Δρόμος (80 km) στις 10 Απριλίου 1993 σε χρόνο 6h: 03’ :36’’. Είναι αποφασισμένος να σπάσει το φράγμα των 2,5 ωρών στο Μαραθώνιο και να τερματίσει στον Υπερμαραθώνιον αγώνα Σπάρταθλον. Η απόσταση του αγώνος Σπάρταθλον είναι 243,6 km ( Αθήνα - Σπάρτη ) και θεωρείται ένας από τους πιο δύσκολους Υπερμαραθωνίους αγώνες του κόσμου.

Σκέιτμπορντ

Ο Ελευθέριος ξεκίνησε το skateboard στην ηλικία των 14. Κάλυψε την απόσταση από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα (517 χιλιόμετρα) δύο φορές. Η πρώτη φορά ήταν τον Αύγουστο του 1983, όταν σε ηλικία 16 ετών, χωρίς καμία συνοδεία και βοήθεια μεταφέροντας στον ώμο του ένα σακίδιο τεσσάρων κιλών με τα απαραίτητα εφόδια, έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 128 ωρών στις 22 Αυγούστου. Η δεύτερη προσπάθεια να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ αντοχής έγινε στις 15 Μαΐου του 1987. Τερμάτισε στην Αθήνα καλύπτοντας την ίδια διαδρομή σε χρόνο 61h: 16': 56 '', συμπεριλαμβανομένης μιας ώρας ύπνου. Κατά την προσπάθειά του αυτή συνοδευόταν συνεχώς από την τροχαία και από μια εταιρεία οδικής βοήθειας. Το 1982 πέρασε επιτυχώς ανάμεσα από 400 αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών τα οποία ήταν τοποθετημένα σε απόσταση 60 εκατοστών στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Τελικά στις 4-11-1993 κατάφερε να καλύψει 436.6 km σε χρόνο 36h:33':17'' καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ του Καναδού David Frank και έτσι έλαβε μία θέση στον βιβλίο των ρεκόρ Guinness.